пʼятницю, 22 березня 2024 р.

Володимир Івасюк - символ української пісні…

 20.03.2024 р. Здобувачі освітніх послуг Чернівецького ВПУ радіоелектроніки (група №8) разом з майстрами виробничого навчання Інною МАЦЬОПОЮ та Андрієм ЧЕРВОНОГРОДСЬКИМ відвідали Чернівецький обласний меморіальний музей Володимира Івасюка.

Молодша наукова співробітниця Олена ЛОГІНОВА розповіла про про життя та творчість видатного українського співака Володимира Івасюка. У музеї слухачі мали можливість ознайомитися з його особистими речами, рідкісними фотографіями, рукописами пісень, що розкривають різні аспекти його життя та творчості.
Володимир Івасюк народився 1949 року в родині українського письменника й дослідника історії буковинського краю Михайла Івасюка та вчительки Софії Карякіної.
Володимир Івасюк є автором 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець.
Також працівники музею представили виставку з одягом композитора. Це сорочки, жакети та джинсові речі, які були в моді у 70-х роках минулого століття.
На завершення слухачі з радістю підтримали чудову традицію виконавши пісню «Червона рута», яка має унікальну здатність об’єднувати і надихати.
Така екскурсія допомогла здобувачам освітніх послуг глибше зрозуміти спадок і внесок Володимира Івасюка у розвиток української музичної культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар