вівторок, 25 жовтня 2022 р.

Дистанційний урок присвячений ГЛОБАЛЬНОМУ ТИЖНЮ МЕДІА ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ГРАМОТНОСТІ GLOBAL MEDIA AND INFORMATION LITERACY (MIL) WEEK

 Ми живемо у потужному інформаційному потоці. Щодня, щогодини та щохвилини ми опрацьовуємо безліч різноманітної інформації. Рух інформаційного потоку не спинити. Ми маємо не тільки знати, які небезпеки несуть із собою медіа, але й вчити цьому наших дітей. Для того, щоб не потонути у щоденному вимірі інформації, ми повинні бути медіа грамотними, а це означає бути спроможним, знайти те, що шукаємо, вибрати те, що потрібно, і визначити, наскільки надійною є ця інформація.

В Чернівецькому ВПУ радіоелектроніки проведено дистанційний урок з Основи медіаграмотності присвячений ГЛОБАЛЬНОМУ ТИЖНЮ МЕДІА ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ГРАМОТНОСТІ GLOBAL MEDIA AND INFORMATION LITERACY (MIL) WEEK  за допомогою платформи Microsoft Teams.

 Разом із здобувачами освіти ми вивчали поняття медіаграмотності, стратегії, які використовують для маніпуляції людьми, та про те настільки актуальною є медіаграмотність в теперішній час. Вияснили, що таке фейк чи маніпуляція та як їх розрізнити.


В кінці уроку учні виробили для себе основні правила користування інформаційним простором.

        Бути медіаграмотним означає бути спроможним знайти те, що ми шукаємо, вибрати те, що нам потрібно, й визначити, наскільки надійною є ця інформація. Бути медіаграмотним означає бути здатним оптимально використовувати відповідну інформацію, зберігаючи її розумно, й ділитися нею з іншими.

Немає коментарів:

Дописати коментар