вівторок, 24 жовтня 2023 р.

Сьогодні розпочався Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності – 2023

  Активності, присвячені Глобальному тижню медійної грамотності розпочали сьогодні з здобувачами освітніх послуг 1 курсу (група № 8)  скориставшись порталом "Дія.Освіта" пройшли онлайн-курс: "Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності" та дізнались, що таке:

- Пропаганда, соціальні мережі, дезінформація. Чому медіаграмотність та критичне мислення важливі? Скільки в середньому людина витрачає на соціальні медіа та телебачення? 

- Медіа та інформація, яку вони поширюють. Типи контенту в медіа та ознаки різних типів інформації. Різниця між судженнями та новинами.

- Як працюють алгоритми соціальних медіа (Facebook, Twitter, Instagram) та чи можна довіряти тому, що бачите онлайн.


- Що таке інформаційна бульбашка та як можна опинитись ізольованим в інтернеті?

- Чому люди так легко піддаються маніпуляціям? Дізнайтеся, як працює наш мозок, як ми сприймаємо інформацію та як медіа використовують це.

- Головна мета заголовка — привернути вашу увагу і примусити перейти за посиланням, купити газету або прочитати новину. Дізналися, як розпізнати маніпуляції із заголовками та зображеннями.

- Хто такі боти, тролі, хто ними керує і як вони можуть спотворювати ваш медіапростір. З'ясуйте різницю між ботами і тролями та навчіться виявляти їх.

- Де межа між свободою слова та мовою ворожнечі? Як мова ворожнечі розпалює ненависть і призводить до насильства та як цьому зарадити.

- Як негативні новини впливають на наше сприйняття світу та що таке "синдром злого світу".

Також, отримали поради, які допоможуть орієнтуватися в медіапросторі, навчитись мислити критично та розпізнавати дезінформацію.




Немає коментарів:

Дописати коментар